Aktualno

Kapele pri Brežicah spet gostijo koncert festivala Seviqc Brežice


14.8.2011

Na letošnjem koncertu v cerkvi sv. Trojice v Kapelah, ki bo 17.8. ob 20:30, bosta nastopili nizozemski umetnici, sestri Judith (violina)  in Tineke (čembalo) Steenbrink. Zanimiv duo bo predstavil skladbe Schmelzerja, Corellija, Biberja, Händla in drugih baročnih skladateljev.

Ansambel Severijn sta leta 1998 ustanovili sestri Judith in Tineke Steebrink. S tema dvema glasbenicama, ki predstavljata srce zasedbe, se je Severjin podal v čas 17. in 18. stoletja in njegove komorne glasbe za godala ter basso continuo. Z njima v nekaterih delih sodelujejo tudi drugi vodilni mladi glasbeniki, ki delijo njuno strast do dinamičnega in živahnega sloga izvajanja glasbe. Ta je postal zaščitni znak skupine. Na povabilo različnih festivalov sta nastopili že na Norveškem in Hrvaškem, v Nemčiji, Franciji, Avstriji, Indoneziji, Sloveniji, Rusiji in Veliki Britaniji.

VSTOP PROST!

Vljudno vabljeni!
7.nogometni turnir v KS Kapele


20.6.2011

Datum: 18.06.2011

Turnir, ki povezuje vasi v KD Kapele je bil tokrat že 7. po vrsti. Kaj je povedal predsednik ŠD Kosec iz Kapel, ki so bili organizatorji turnirja, ter nekaj vtisov iz igrišča v Kapelah:


http://vimeo.com/25277240Obnovitvena dela v KS Kapele v letu 2011


27.5.2011

V Kapelah trenutno potekajo naslednja obnovitvena dela:

Delna obnova fasade stare OŠ
, katera že desetletja ni bila urejanja in je zato že močno poškodovana. Šola v lasti KS pa je tudi domovanje dveh  domačih društev: Moškega pevskega zbora in Društva EKO muzej.  V pritličju je urejena informacijska soba s video predstavitvijo zaščitenega travniškega območja Jovsov in gozda Dobrava. Do sedaj je to sobo obiskalo večje število ljudi iz Slovenije  in turistov  iz  Madžarske, Švice, Hrvaške in Anglije. Posebej pa smo veseli učencev in dijakov, kateri se seznanjajo z varstvom ptic in raslin v naravi.

Ureditev parkirišča pri pokopališču. Zemeljska dela so že dokončana, do Dneva mrtvih je želja po  dokončanju pločnika ob parkirišču in asfaltacija z dokončno ureditvijo prometne signalizacije.
Javno zbiranje ponudb za oddajo gostinskega lokala v najem


11.5.2011

Krajevna skupnost Kapele objavlja javno zbiranje ponudb za oddajo gostinskega lokala v najem.

Krajevna skupnost Kapele objavlja javno zbiranje ponudb za oddajo gostinskega lokala v najem. Rok za oddajo ponudb je 26.05.2011 do 15.00 ure, na naslov: Krajevna skupnost Kapele, Kapele 20, 8258 Kapele.


Festival SEVIQC


18.4.2011

Stran:     1   2