MATERINSKI DAN

MAMAM ZA PRAZNIK V KAPELAH

V torek 26.3.2013 so učenci osnovne šole Kapele, skupaj z varovanci domačega vrtca ponovno presenetili starše in druge obiskovalce.  Kvalitetno pripravljen program je  po več kot uri programa minil prehitro. Otroci so recitirali, peli, igrali in predstavili prvič  narodne noše  folklorne skupine PŠ Kapele – KOSCI  pod mentorstvom Vesne Molan.

 

V odsotnosti ravnateljice OŠ Dobova, gospe Ivanke Baškovič, ki ji je prisotnost opravičila njena bolezen, je imel osrednjo besedo predsednik KS Kapele Ivan Urek, kateri je poudaril pomembnost dveh osrednjih praznikov  v mesecu marcu, namenjenih ženam in materam. Povedal je, da leporečenje moških  na ta dva dneva nista toliko pomembna kot dejstvo, da bi se moški morali obnašati čez celo leto bolj spoštljivo do njih in ne samo na ta dva datuma.

 

Prireditev so poleg otrok domače šole popestrili še učenci GŠ Krško s trobilnim kvartetom pod mentorstvom Francija Arha in Matjaža Kavčiča, učenki GŠ Brežice  Ema in Anamarija Agnič na citrah pod mentorstvom Anite Veršec, domača Vokalna skupina IRIS  pod vodstvom zborovodkinje Mateje Rožman in moški pevski zbor Kapele pod vodstvom zborovodkinje Mihalele Komočar.

 

Dobro obiskan vsakoletni nastop ob  prazniku naših mam, je zaključila skupina Luksus banda in seveda s sporočilom, da tako dobro obiskan praznik potrebuje ponovitev. Pa ne samo naslednje leto.  Naj se ponavlja.

 

Vir: KS Kapele

Foto: Jure Urek