V Kapelah je bilo bučno

Člani kapelske lovske družine so tako kot že mnogo let dosedaj tudi tokrat v prvem vikendu v septembru pripravili tekmo v streljanju glinastih golobov. Kot je povedal predsednik družine Branko Geč je njihova tradicionalna tekma za člane lovskih družin tudi tokrat na strelišče v Kapele privabila šest ekip iz Posavja.

Pomerilo se je kakšnih 40 tekmovalcev, za katere to pomeni tudi uvod v novo lovsko sezono. Povedal je še, da je pred osamosvojitvijo bilo tudi kar nekaj ekip iz sosednje Hrvaške, sedaj pa zaradi meje ne morejo priti z orožjem in je sodelovanje nekako zamrlo.

Sicer pa se je pohvalil, da imajo v svojih vrstah 33 članov, od tega jih je večina aktivnih in delovno obveznih, letos imajo pa tudi štiri nove člane-pripravnike in eno pripravnico.

Janez Lahovič, eden najstarejših članov, je povedal, da se je družini pridružil že red 36 leti, od takrat pa se je marsikaj spremenilo. Danes ni več aktiven, rad pa se druži z lovci, uživa v naravi, čeprav, kot je povedal, je divjadi vedno manj tudi v kapelskem koncu.


Video: http://vimeo.com/28675456